Autó klíma töltés

Klímatöltés, ahol annyit fizet, amennyit kap...

A klímatöltés többnyire nem javítás. Ezt Ön is beláthatja, ha végig olvassa a klímatöltéssel foglalkozó kis cikkemet.

A klímatöltés egészen pontosan olyan, mintha egy lyukas kereket felfújnánk. Itt is pótoljuk az elveszett keréknyomást, de a guminak van baja, vagy a felninek, mert elszökik valahol a levegő.
A klímáknál, szintén ez a helyzet, hogy igen gyakran nem az a baja, hogy fel kell tölteni klímagázzal a rendszert, hiszen valahol, valamiért elengedte (normális esetben, nem törés alkalmával).

Ez a probléma, lehet akár elektromos vagy mechanikus. Nagyon sok esetben előfordul, hogy a tulajdonos elmegy klímát töltetni, amiért kifizet 10.000 - 20.000.- forintot, és a klíma feltöltése után annyit mondanak, hogy a klímagázzal minden rendben van, a rendszer fel van töltve. Ez a probléma meg van oldva már csak valami "apróság" lehet, ha újra elszökik a gáz.
Ezzel szemben a valóság az ,hogy nem a klímagázzal van a gond, hanem egyéb mással.
 
Ha az autójában lassan szivárog a klímagáz, és csökken a hatékonysága, nem minden esetben ment el az összes klímagáz. Műhelyemben ezt figyelembe véve mindig csak arányaiban kell fizetnie a klímatöltésért.
Fél töltet fél ár, negyed töltet negyed ár.
Műhelyemben Ön is ellenőrizheti a klímatöltés, és ezen belül a töltet mennyiségét, mivel súlyra (gr) történik.
A klímatöltésnél a klímaolajat is minden esetben ellenőrizni kell, egy egyszerű klímatöltés után nem csak egy szivárgó autóklímája lesz, hanem egy kompresszor hibája is.